Întrebări fecvente

Întrebarea va fi publicată doar dupa validare și atunci i se va atașa și răspunsul.

Adresează o întrebare • 2017-08-18 02:21:00 (de ANONIM)

  Intrebare:
  Vă deranjez cu câteva întrebări pentru proiectul "Achiziţia unui tractor cu accesorii în comuna Stroeşti" ce se intenţionează a se depune pe măsura M6/6B 1. În cererea de finanţare la secţiunea A6 Date despre tipul de beneficiar şi proiect ni se solicită să bifam dacă proiectul este "Investiţie nouă" sau "Lucrări de intervenţie". Având în vedere natura proiecului nostru, ce căsuţă ar trebui să bifăm? (consider că nu ni se potriveşte nici una din cele două opţiuni). 2. În cererea de finanţare, la Anexa Indicatori de monitorizare, ni se solicită la indicatorul 9 să menţionăm valoarea ajutorului public. Menţionăm valoarea în lei sau valoarea în euro a ajutorului public? 3. În cererea de finanţare la Factori de risc, respectiv factorul de risc I2. Complexitatea investiţiei, pentru solicitanţii publici nu există căsuţe inserate pe care să le putem bifa. Ar trebui să completăm ceva la acest factor de risc, sau acesta nu se completează deloc.

  Răspuns:
  Referitor la intrebarile dumneavoastra adresate pentru proiectul pe care proimaria Stroiesti intetioneaza sa il depune pe masura M6/6b va comunicam urmatoarele: 1. La punctul 1 - se va bifa "Investitie noua" 2. La punctul 2 - Intrucat valorile cuprinse in buget si Devize sunt exprimate in euro, va recomandam exprimarea valorii ajutorului public in euro 3. La punctul 3 - Da, se va completa conform tipului de investitie selectat (investitie noua in cazul dumneavoastra) si se va acorda punctajul aferent acestui tip de investitie, respectiv 5, similar cu punctajul sectiunii Solicitanti privati

 • 2017-08-18 02:22:00 (de ANONIM)

  Intrebare:
  Vă contactez din partea comunei Stroeşti în vederea depunerii proiectului " Achiziţia unui tractor cu accesorii în comuna Stroeşti", pe măsura M6/6B. Având în vedere natura investiţiei, vă rugăm să ne comunicaţi dacă este obligatorie ataşarea la cererea de finanţare a documentului nr. 8 "Lista agenţilor economici deserviţi de proiect". Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

  Răspuns:
  In conformitate cu Ghidul submasurii 19.2 si a Manualului de implementare aferent, pentru masura M6/6B din cadrul Strategiei Asociatiei GAL Microregiunea Horezu, a fost utilizat modelul Cererii de finantare similar cu cel utilizat pentru Submasura 7.2 (PNDR) furnizat in cadrul Manualului de implementare submasura 19.2., varianta 01. In cadrul acestei cereri de finantare, la capitolul E este solicitat documentul Lista agentilor economici deserviti de proiect care se ataseaza obligatoriu daca proiectul o impune. Documentul nu are influenta la selectia (punctarea) proiectelor depuse ci are doar rol informativ in ceea ce priveste deservirea agentilor economici de pe raza UAT-ului prin investitia realizata. Mentionam ca GAL nu are posibilitatea de a modifica formatul Cererii de finantare utilizat prin eliminarea documentelor sau solicitarilor prevazute in aceasta. Dat fiind faptul ca modelul Cererii de finantare este un format recomandat si elaborat la nivelul AFIR, pentru evitarea unor eventuale divergente de evaluare pe axa GAL – AFIR, va recomandam completarea si depunerea Listei agentilor economici deserviti de proiect, dar in cuprinsul Memoriului justificativ si/sau al documentatiei tehnice trebuie subliniata importanta preponderenta a interventiei realizate prin proiect pentru comunitatea locala.

 • 2017-08-18 02:24:00 (de ANONIM)

  Intrebare:
  Având în vedere că HG 28/2008 este abrogată la data prezentei, fiind în vigoare legea 907/2016, unde structura devizului general este diferită de structura din legea precedentă, vă rog să ne comunicaţi cum completăm bugetele din cererea de finanţare având în vedere că draftul de buget este făcut conform legislaţiei vechi, respectiv HG 28/2008. Vă adresez această întrebare deoarece şi în memoriul justificativ trebuie introduse devize, iar acestea se vor întocmi după legislaţia în vigoare, respectiv HG 907/2016. Astfel, structura devizelor din memoriul justificativ nu va mai fi corelată cu structura bugetului cererii de finanţare.

  Răspuns:
  In conformitate cu Ghidul submasurii 19.2 si a Manualului de implementare aferent, pentru masura M6/6B din cadrul Strategiei Asociatiei GAL Microregiunea Horezu, a fost utilizat modelul Cererii de finantare similar cu cel utilizat pentru Submasura 7.2 (PNDR) furnizat in cadrul Manualului de implementare submasura 19.2., varianta 01. In aceasta varianta de cerere de finantare a fost utilizat modelul de buget conform HG 28/2008 desi in formularul de cerere de finantare pentru submasura 7.2 PNDR exista posibilitatea de a accesa modelul de buget aferent HG 907. Pentru rezolvarea problemei, incepand cu 18.08.2017 am publicat pe site-ul nostru www.galmicroregiuneahorezu.ro/masuri-de-finantare/ , formularul de cerere de finantare cu sectiunea bugetului in conformitate cu HG 907/2016.

 • 2017-09-28 02:53:00 (de sandu)

  Intrebare:
  cand publicati ghidul m4/6a. va multumesc

  Răspuns:
  Dupa aprobarea modificarilor operate in cadrul SDL, se va publica noul calendar de lansare a apelurilor de selectie. Estimam ca Masura M4/6B va fi lansata in a doua jumatate a lunii decembrie 2017. Anterior vor fi publicate ghidul solicitantului si documentele aferente acestora.

 • 2017-10-10 01:00:00 (de vladu sandu)

  Intrebare:
  a aparut ghidul pentru agropensiuni ?

  Răspuns:
  Dupa aprobarea modificarilor operate in cadrul SDL, se va publica noul calendar de lansare a apelurilor de selectie. Estimam ca Masura M5/6B va fi lansata in a doua jumatate a lunii noiembrie 2017. Anterior vor fi publicate ghidul solicitantului si documentele aferente acestora.

 • 2018-01-19 03:35:00 (de Ilie-Ablachim Eugen)

  Intrebare:
  Va rog sa-mi comunicati conditiile de accesare (Varianta consultativa a Ghidului Solicitantului) pentru Masura M4/6A Cresterea nivelului de trai prin valorificarea superioara a potentialului local nonagricol, sau data cand informatiile vor fi disponibile pe site.

  Răspuns:
  Pentru Masura M4/6A, Ghidul Solicitantului in varianta consultativa, va fi publicat in prima jumatate a lunii februarie. Data preconizata de lansare a sesiunii de depunere a proiectelor pentru aceasta masura este 7 martie 2018.

 • 2018-02-23 09:50:00 (de Berbecel)

  Intrebare:
  Buna ziua,îmi puteți spune va rog de unde se pot afla mai multe informații despre tot ce este necesar pentru înființarea unui dosar pentru măsura M5/6A și ce condiții trebuiesc îndeplinite ?Multumesc

  Răspuns:
  Buna ziua, Pe site-ul nostru, in sectiunile masuri de finantare si apeluri de selectie, gasiti toate documentele necesare pentru intocmirea si depunerea cererii de finantare. De asemenea va asteptam la sediul GAL in fiecare zi lucratoare incepand cu ora 14.00

 • 2018-07-26 09:14:00 (de Chirap George)

  Intrebare:
  In vederea accesarii fondurilor pe masura M3/3A, solicitantul ( intrprindere individuala) trebuie sa aiba autorizat codul CAEN pentru a solicita finantarea? De exemplu solicitantul are cod CAEN pe comert de grane si doreste sa isi implementeze un sistem de procesare si impachetare a porumbului, este eligibil?

  Răspuns:
  Buna ziua, Este obligatoriu ca solicitantul sa aiba codul CAEN inclus in lista codurilor CAEN eligibile si sa fie corespunzator activitatii pe care o va desfasura prin implementarea proiectului

 • 2018-07-26 09:19:00 (de Chirap George)

  Intrebare:
  In vederea accesarii fondurilor pe masura M3/3A, solicitantul ( intrprindere individuala) trebuie sa aiba autorizat codul CAEN pentru a solicita finantarea? De exemplu solicitantul are cod CAEN pe comert de grane si doreste sa isi implementeze un sistem de procesare si impachetare a porumbului, este eligibil?

  Răspuns:
  Buna ziua, Este obligatoriu ca solicitantul sa aiba codul CAEN inclus in lista codurilor CAEN eligibile si sa fie corespunzator activitatii pe care o va desfasura prin implementarea proiectului

 • 2018-12-14 09:18:00 (de Firuța Marica)

  Intrebare:
  Pentru Măsura M2/2B Descrierea principiilor de selecție pct 5 Proiectul prevede investitii pentru producerea si utilizarea pentru consumul propriu al fermei a energiei din surse regenerabile în cazul în care beneficiarul deține numai plantații pomicole ce investiții pot fi făcute pentru a întruni acest punctaj

  Răspuns:
  Indiferent de tipul investitiei propusa a fi realizata in cadrul proiectului, solicitantul poate propune realizarea unei investitii pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile de tipul: panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde menajere, instalatii eoliene, etc, aceste investitii fiind utilizate exclusiv pentru consumul propriu al fermei.

Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul SAPARD si PNDR. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele PNDR si SAPARD, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.